El Consorci de la Colònia Güell rep les maquetes de la reconstrucció de l’església de la Colònia Güell

24-11-2021

El passat 23 de novembre s’ha signat el document de donació per part de la Universitat d’Innsbruck al Consorci de la Colònia Güell del conjunt de maquetes que recreen la reconstrucció del projecte de l’església de la Colònia Güell que l’arquitecte Antoni Gaudí no va finalitzar.

L’acte de signatura ha comptat amb la presència d’Eva Martínez Morales, presidenta del Consorci de la Colònia Güell, i amb el professor Rainer Graefe de la Universitat d’Innsbruck, ex-degà de la facultat d’arquitectura d’aquesta universitat, i que va ser la persona responsable de dirigir i coordinar els treballs de recerca i reconstrucció.

Aquesta donació consta d’un total de 8 maquetes de diferents tipus de material que permeten visualitzar l’aspecte final de l’església de la Colònia Güell, segons la interpretació realitzada pel grup de recerca de la Universitat d’Innsbruck, que durant 10 anys van estar treballant en aquest projecte de recreació.

Aquesta donació permetrà exhibir el conjunt de les maquetes en el Centre d’Interpretació de la Colònia Güell, fet que suposarà una millora del projecte museístic que actualment acull, complementant l’exposició amb la part de la recreació de l’església de la Colònia Güell.

El Consorci de la Colònia Güell va aprovar aquesta donació en la sessió de la junta de govern que es va celebrar el passat dilluns 22 de novembre de 2021.

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Institut Català del Sòl de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, que té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.