La figura d'Antoni Gaudí

Imatge

Biografia

Antoni Gaudí i Cornet, va néixer al Baix Camp, a Reus o Riudoms, segons els biògrafs que es consultin, el 25 de juny del 1852 i va morir a Barcelona10 de juny del 1926. Va ser un arquitecte modernista català que ha estat reconegut internacionalment com un dels genis més rellevants de la seva disciplina.

Gaudí es va traslladar per a cursar els seus estudis d'arquitectura a la ciutat de Barcelona, on les seves primeres obres van estar influïdes per diversos estils, com el neogòtic, el mudèjar i el barroc, fins a arribar a l'explosió del modernisme, en què va aconseguir implantar un estil propi, amb l'aplicació dels seus estudis sobre la natura i les formes reglades de la geometria, la utilització de totes les arts aplicades per a la decoració dels seus edificis i la recuperació per a l’ornamentació de l’antic mosaic transformat per ell en trencadís, convertit en una nova tècnica.

La seva contribució a l’arquitectura és única i és considerat un dels màxims exponents del modernisme. Des de la infantesa, Gaudí va ser un atent observador de la natura, de la qual l’atreien les formes, els colors i la geometria.

Font del text

Col·laboradors de la Viquipèdia. Antoni Gaudí i Cornet [en línia]. Viquipèdia, l'Enciclopèdia Lliure, 2021 [data de consulta: 30 d'agost del 2021]. Disponible en Wikipedia.org.